Sydney
Door: Peter en Adje
Blijf op de hoogte en volg Peter en Adje
09 November 2007 | Australië, Sydney
Hier zijn we weer met een berichtje.
Ten eerste wil ik melden dat niet alle eer mij toekomt,want Peter zit elke keer naast mij, om de verhalen die we hebben op een rij te krijgen en te houden.
We waren dus nog eenhalve dag in Melbourne dinsdag 6 november.Op die dag is het in Australie en vooral in Melbourne Carnival en de dag van de Melbournecup, een paardenrace.
De heren lopen in pak en de dames in prachtige jurken met.......hoed.
We zagen ze deze morgen overal,hotel,bij de bus,station,in het park, duizenden mensen op pad. In het stadion van de race konden 110.000 mensen, die waren dus 's morgens allemaal onderweg.De foto van de Hummer die we al eerder plaatsten is van deze ochtend.
Verder hebben we die ochtend nog een bustour gedaan, om iets meer van de stad te zien. Er zijn bv. erg veel stadions voor elke sport zowat 1. En ze liggen allemaal dicht bijelkaar.
Verder voelden wij ons aardig thuis in deze stad, hij heeft een geweldige indruk achtergelaten.
We wilden op tijd naar het vliegveld om naar Sydney te gaan en we moesten de auto nog inleveren.
Onderweg naar het vliegveld waren we op de grote weg en werden er 2 vliegvelden aangegeven, die we niet herkenden,dus gestopt om op de tickets te kijken,welk vliegveld het dan wel moest zijn,maar goed we waren ruim op tijd en om ong 18.30 waren we in Sydney. Peter had overigens op voorhand zijn schoenen al uitgedaan,maar toen was het niet nodig werd hem gezegd,de terroristenkeuring die kreeg hij wel.
's Avonds in Sydney even de omgeving van ChinaTown bekeken en Maleisisch gegeten in ons hotel.
Ons hotel zat vol met bussen luidruchtige Aziaten en die zaten ook op onze gang. Vanaf 5 uur waren ze al in de weer en wij wakker natuurlijk.
De eerste volle dag in Sydney. We hebben ontbeten in Darling Harbour aan het water. Het was net even droog. Daarna de stad in en Victoria Building gezien en binnen geweest,prachtig!!!Wel echt Engels.
State Theatre, geweldig!!!Schitterende entree, nog nooit zoiets gezien,wat een goud!
Alles werd al in kerstsfeer gebracht en in een warenhuis geluncht,daar was een hele verdieping waar je kon eten.
Terug naar Darling Harbour voor onze geboekte tour,maar we kregen het gevoel dat er iets niet klopte en inderdaad,we stonden op de verkeerde plaats.
We zijn gelukkig nog opgehaald.
Het was een tocht naar het noorden,bv Manly Beach, erg leuk,maar het weer was minder.
Omdat we deze tocht naar het noorden hadden en niet de City, hebben we besloten niet naar de Blue Mountains te gaan,want we hadden nog maar 1 dag.
's Avonds Thais gegeten met stokjes, Peter kreeg gelukkig mes en vork,anders had hij de helft niet op kunnen eten. De stokjes heeft hij meegekregen om thuis te oefenen.
De 2de dag dus weer op pad.
We wilden de Hop on Hop off tour doen,dan kwamen we langs vele bezienswaardigheden.
The Rocks daar zijn we als eerste uitgestapt en doorgelopen naar The Circular Quay en.......Opera House.
Daar waren we om 11 uur en zijn pas om half 3 daar weggegaan. Het deed ons erg veel, zo'n beroemde plaats en daar waren wij dan!!!We konden pas laat een foto maken,want toen hadden we pas een blauwe lucht. Filmpje gemaakt. (zetten we er nog op)
Ook hier was de tijd die we hadden veel te kort.Nog even de tour afgemaakt en een keer eruit gegaan voor St Mary's Cathedral.
's Avonds hebben we gegeten met Wim en Joke,die we ontmoet hadden in de Outback.
Gezellige avond gehad, Turks gegeten en een pilsje in een pub gedronken.
Spullen pakten we weer in,want we zouden vrijdag (vandaag dus) vliegen naar Brisbane. Nu zijn we de komende 4 dagen in Caloundra in een resort en hebben een studio.En wel in het bezit van een auto. Ook hebben we al 2x gewassen,want dat was wel nodig!
We gaan ws naar het park van Steve Irwin,is vlakbij en Wim en Joke hebben walvissen gezien en dat gaan wij ook proberen.Na deze 4 dagen is onze georganiseerde reis voorbij en hebben daarna nog 6 dagen en gaan dan zelf iets regelen.We zijn er nog niet uit wat,maar dat melden we wel weer.Ws. houden we de auto.
De foto's komen een andere keer,want op deze computer zit geen usb-aansluiting.
Dit was het voor dit moment.
Hele dikke kussen van ons.
Ps1 Addy we bellen een dezer dagen en spreken met je af.Waarschijnlijk ontmoeten we elkaar volgend weekend??
09 November 2007 - 12:30
Piet:
Hoi Adje & Peter
Zo zie je maar de tijd gaat vlug. Het is weer een geweldig leuk verhaal. En ben bijna een beetje jaloers op jullie. Maar ik mag ook niet klachen hoor. Wij zitten hier de laatste tijd zowat de helft van de dag, een beetje overdreven, achter de PC. Allemaal om op dit soort site's te snuffelen.
Eten mee stokjes valt niet mee maar gewoon volhouden Peter dan lukt het toch hoor. Voor Adje geen probleem natuurlijk als het maar eten is he lekker ding
Nou jongens geniet ervan en tot kijk
Piet -
09 November 2007 - 13:00
Lian:
Als je zelf je schoenen uitdoet hoeft het niet en anders wel!!!
Ik dacht dat Peter al jaren geleden met stokjes had leren eten bij Osaka!! Eerst had ik geruild met Peter, want aan mijn stokje zat een puntje. (eten werd gespiest) Later was het hem toch nog gelukt?
Qua eten en drinken komen jullie zo te zien niets te kort. Ook geweldig dat jullie zoveel nieuwe kennissen opdoen. Gelukkig hebben jullie ook al wat kerstsfeer gesnoven, want eer je het weet is het weer Sint Nicolaas.
Groetjes en kusjes uit een stormachtig en koud Oudenbosch van de Van Wosteroutjes uit de Zouavenlaan.
09 November 2007 - 21:16
Jos En Dinie:
Als je in Caloundra bent vergeet dan de Glasshouse mountants niet zeker de moeite waard als je de beschikking over een auto hebt en in de buurt van de Australieen Zoo.
Ook een ardige tip is het bezoeken van het Lammington NP verblijf dan in het O'Reilly resort onvergetelijke wandelingen (wij waren er drie dagen, maar was echt tekort) werkelijk uniek en pure verwennerij. -
10 November 2007 - 10:12
Mark En Ilja Koolen:
Beste Peter en Adje,
Wat ontzettend leuk om jullie site te zien.. en is ook allemaal zo herkenbaar voor ons. Ruim 11 jaar geleden hebben wij daar ook een jaar rondgereisd. Ilja is helemaal verliefd op Sydney en ik vond Melbourne top (zijn jullie nog naar de Melbourne Cricket Ground geweest?). Ze hebben het er maar druk mee in Roosendaal: al die "waarbenjij.nu"-sites volgen. Geniet er nog lekker van.
Groeten vanuit een heerlijk en zonovergoten Nairobi, Mark & Ilja -
10 November 2007 - 11:04
Addy:
adje ik heb het adres gevonden en heb je toer gezien van Sydney. Ik zie jullie dan Vrijdag. Heb nog een goeie reis. Ik hoop dat het weer goed blijft voor jullie ze verwachten wat regen. love Addy -
10 November 2007 - 11:46
Jet:
Ha die Adje & Peter,
De mailtjes van jullie klinken helemaal goed. Leuk hoor. Ik hoop dat jullie in Melbourne ook nog het stadion van de Australian Open hebben bezocht en beter nog een partijtje hebben gespeeld. Zo niet, zorg dan dat je ergens anders nog wat oefent, want ik heb 'm net gemaakt: de flyer voor ons PV-tennistoernooi. Zal 'm maandag aan Emel laten zien en als zij 'm goed vindt gaat die uit. Zorg dus dat je in conditie blijft / komt, want 12 januari 2008 is het zover!!
Nog veel plezier en tot op het medewerkersfeest (dan zijn jullie er toch weer?), groeten Jet -
10 November 2007 - 18:25
Jenneke:
Valt niet mee he, om met stokjes te eten. Ik kan je echter melden: oefening baart kunst: na een week lukte het ons al aardig. Rijst is makkelijk, lange slierten in soep bleef moeilijk!
Het blijft leuk om jullie te volgen: een ware reclame voor het land!
Hartelijke groeten, Jenneke