Caloundra
Door: Peter en Adje
Blijf op de hoogte en volg Peter en Adje
12 November 2007 | Australië, Brisbane
Bedankt allemaal weer voor de reacties, leuk dat iedereen zo enthousiast is.
Wij hebben hier inmiddels de was en de strijk gedaan,want dat mocht wel na 3 weken. Ook was het fijn om je kleding een paar dagen in een kast te hebben.
Maar wat hebben wij deze 4 dagen gedaan...
Ten eerste is de kust prachtig!!!
Wat erg bijzonder is, dat is het achterland.Binnen een paar kilometer zit je in een nationaal park en in de omgeving van bergen,moeras,tropisch regenwoud of een meer. Kortom in the middle of nowhere.
's Avonds om 18u zorgden we dat we in onze studio waren,want dan kwamen honderden papegaaien in de palmen zitten,voor ons balkon. Het is dan een gekwetter van jewelste en als het bijna donker is, dan houden ze hun snavel gelukkig.
Op 11/11 is om 11uur 1 minuut stilte,dan worden de slachtoffers herdacht van de eerste en tweede wereldoorlog.
We zijn naar de Australian Zoo gegaan(je moet toch ergens de dieren bekijken),daar is de basis van Steve Irwin. En we moeten zeggen dat ze er aardig in slagen hem levendig te houden.
Hij nam risico's,maar hij was een bijzondere man. Hij was van mening dat je de mensen niet van de dieren weg moet houden,zo krijgen de mensen respect voor de dieren en zullen zij ze beschermen.
Zo lopen er veel dieren los en bv de kangaroo's kan je zo aanraken of erbij gaan zitten.Door de regen hebben jammergenoeg niet alles kunnen zien.
We hebben een tocht gemaakt langs de Glasshouse Mountains,daar een korte wandeltocht gedaan en yes 2 walibi's in het wild gezien. Ik mocht van Peter terugrijden en dat viel niet mee, ongewild reden we verkeerd,maar hebben daardoor veel moois gezien.
Vandaag zijn we in Noosa Heads geweest.Daar konden we evt dolfijnen zien.We zijn het nationaal park ingegaan hebben bijna 10 km gelopen, ook langs de kust en jullie raden het al......geen dolfijnen.
De walvissen zijn nu echt naar het zuiden getrokken en dus is er geen kans meer om ze te zien.
Maar wat hebben we wel gezien...vanmiddag; een uil,grote leguaan(langer dan een meter),veel verschillende vogels,waaronder een supergrote papagaai.
Gezocht naar Koala's,want er werd gezegd dat we ze geen eten mochten geven, nou dan moet je ze natuurlijk wel eerst zien.
We hadden allebei een stijve nek van het kijken in de eucalyptesbomen.Geen Koala's.
Oh ja en een pelikaan op een lantaarnpaal.Je weet niet wat je ziet.
We hebben de huur van de auto verlengd en rijden morgen door naar Hervey Bay.
Daar willen we 2 dagen boeken voor Fraser Island. Vrijdag gaan we dan richting Brisbane.Daar worden we verwacht door Addy. Addy is een dame die in Nederland geboren is en meer dan 53 jaar geleden geemigreerd is met haar man naar Australie. Zij is een nicht van mijn moeder en we vinden het heel speciaal dat we daar onze laatste dagen in Australie mogen zijn.Kunnen we bijkletsen over al die ervaringen die we opgedaan hebben.
Vandaag ook nog een uurtje aan het strand geweest, Peter wilde de oceaan in,maar mocht dat niet van mij.Ik zag die haaien hem al opeten.
We gaan de koffers weer inpakken, de foto's komen later,want deze computer op het resort heeft geen usb-aansluiting.
Tot ziens allemaal weer en tot het volgende bericht.
Dikke knuffels van Peter en Adje
Ps1 Ma nog 1 weekje
Ps2 Piet en Ineke we hebben een koala voor jullie kleinzoon Raf!!
Ps3 Jos en Dinie, bedankt voor de tips,leuk dat jullie ons volgen.
Ps4 Wim en Joke goeie reis terug vanuit Sydney naar Nederland.
PS5 Marly,Paul,Hans,Inge en Inge nog een weekje en dan kunnen we echt bijkletsen.
Ps6 Mark en Ilja eenmaal thuis ga ik jullie site helemaal goed lezen.
Ps7 Rentia,we zijn opgegeven voor het feest.
Ps8 He Celal ik zag je op de mailinglijst staan,je mag best een berichtje typen hoor,alles goed op 171??
12 November 2007 - 09:54
Rentia:
Hoi Adje en Peter,
Eindelijk dan een beetje rust tijdens jullie reis: zo lijkt het dan toch! Want wat hebben jullie al veel gedaan!! Het gaat allemaal erg snel, niet te geloven dat jullie al 3 weken weg zijn. Adje: hoe vaak wordt er iemand opgegeten door een haai in Australië? Als jij langs de kustlijn blijft op zoek naar zo'n voorbijkomende driehoek dan kan Peter toch gewoon in de oceaan zwemmen :-), fijne week nog verder:
Groeten Rentia -
12 November 2007 - 12:41
Lian:
Goh, toch nog wassen en strijken op vakantie? Ja, zoveel kleren dat dat niet hoeft kun je natuurlijk niet meenemen. Jammer van de koala's en walvissen, dat jullie die gemist hebben. Dat je de haaien gemist hebt is natuurlijk alleen maar goed. Nog maar een weekje, het lijkt of jullie veel langer weg zijn. Nou maak er nog een mooie tijd van. Aan wat jullie allemaal schrijven, moet dat niet zo moeilijk zijn. Nog heel veel plezier en tot ziens in het best koude Oudenbosch.
Groetjes, Lian. -
12 November 2007 - 20:29
Francien:
Ik heb jullie reis tot nu toe met veel bewondering gevolgd en ben tot de conclusie gekomen dat jullie echte kilometervreters zijn,en niet alleen per auto,bus,vliegtuig of boot maar ook lopend wat ik echt bijzonder vind.
Ik hoop dat jullie laatste week er eentje is van een beetje uitrusten en dat jullie gezond en wel weer thuis komen vol verhalen en annecdotes maar dat horen we dan wel weer.
Wens jullie nog veel plezier en een goede terugreis.
Groetjes van mij Peter en de kids.
P.S. ik zit op de boerderij maar volg het hier ook. -
13 November 2007 - 11:33
Henk En Ada:
Hoi Peter en adje,
Wat een belevenis die vakantie van jullie,we zullen jullie reisverslagen missen volgende week hoor.
Ontzettend mooie foto,s hebben jullie gemaakt, wij genieten er zo doende ook van, geniet ervan de laatste week, maar dat zal wel lukken zo te zien.
heel veel groetjes en tot ziens in het gure brabant.
Henk en Ada -
13 November 2007 - 12:35
Veronique:
haai!!!
Sorry, flauw!
Wat een verschil de outback en de steden, maar het blijft beide prachtig en een super ervaring!!Wat hebben jullie een afstand gereisd, maar zeker iets om nooit te vergeten!
Ik duw steeds de laptop onder rob's neus om het te laten zien!Maar hij vindt het zeker ook prachtig en leuk om de verhalen te lezen.
Ik zal vanavond eens met Celal kijken, volgens mij bekijkt hij regelmatig jullie site, maar weet hij niet precies hoe een bericht te plaatsen.
Geniet nog even!!
Groetjes Veronique -
13 November 2007 - 16:53
Ineke:
Nou hier in Roosendaal ziet het er de laatste dagen heel anders uit, maar normaal ook hoor. Jeetje wat hebben jullie tot nog toe ontzettend genoten en erg veel gezien Deze vakantie is voor jullie toch wel een superervaring. Dat je zoiets toch maar mooi kunt meemaken, dan ben je toch eigenlijk wel erg rijk, in de goede zin van het woord.(aan indrukken en ervaringen)Dit nemen ze jullie toch maar mooi nooit meer af, je bent er mee weg. Super hoor!
Geniet deze laatste dagen nog maar heerlijk want terug in Nederland wordt het weer een heel ander verhaal.De neus gaan dan weer op de feiten...(pokkeweer,werk en andere beslommeringen)Daarom, nog heel fijne dagen toegewenst.
Liefs Ineke. -
13 November 2007 - 17:06
Maria:
Hoi Peter en Adje.
Wat gaat de tijd toch snel, dat zal zeker voor jullie zo aanvoelen.Ik geniet volop van de mooie foto's. Wat kunnen jullie daar straks een schitterend geheel van maken. Maar goed eigenlijk dat je het allemaal ook opschrijft Adje,zodat je niks zult vergeten. Lekker genieten nog he die laatste week.
xxx Maria -
13 November 2007 - 17:57
Celal:
hoi
ik heb foto's gezien dat was mooi.
heb je nog een krokodil ge zien?
veel plezier nog
celal
14 November 2007 - 08:39
José:
Hoi Adje
Ik schrijf even namens mezelf, want Kees is deze week vrij. Vrijdag is mijn laatste dag op Lambertijnenhof. Ik wil je bedanken voor de leuke samenwerking. Jullie waren altijd zo positief betrokken. Dat heeft me altijd een goed gevoel gegeven van waardering en steun. Ik zal je broer wel erg gaan missen. Wil je dit ook overbrengen naar je moeder want dit geld ook zeker voor haar! Nog en hele fijne vakantie en misschien zie ik je nog op het feest?
groetjes José -
14 November 2007 - 14:14
Astrid Sloekers-Vos:
Hoi Peter en Adje,
Wat een geweldige foto's en reisverslagen.Heerlijk hoor, dat jullie samen zo aan het genieten zijn. In huize Sloekers zitten we nu natuurlijk in een hele andere levensfase en houden we ons vooral bezig met de komst van de goede Sint .... ook genieten hoor!! Al gehoord Peet, dat het koken met collega's erg vroeg gepland staat...7 december al?! Je kunt er toch wel bij zijn....gezellig!!
Groetjes Astrid